Over ons

d’Entrecôte Borgloon is gelegen, in het hartje van Haspengouw langs de verbindingsweg tussen Tongeren en Sint-Truiden. d’Entrecôte Borgloon is opgericht door Jan Vandercappellen en is overgenomen door Ardan Boffé en z’n zus Tylwyth, waarna Jan (Hoe kan het ook anders) actief blijft in de zaak. Op die manier wordt heel wat horeca-ervaring gebundeld. Jan die uit de slagerijwereld komt en oprichter is van Grill restaurant De Wimmer en Ardan die samen met z’n zus 10 jaar zaakvoerder was van Gusto Carbon in het stijlvolle Carbon hotel te Genk, waar gastronomie en lekkere wijnen centraal staan.

 

In d’Entrecôte Borgloon komt u binnen in een karaktervolle gerestaureerde hoeve. Door de jaren heen zijn er allerhande mooie, antieke spullen verzameld, die overal uitgestald staan. Gezelligheid staat centraal. Naast het restaurant bevindt zich onze parking zodat u met een gerust hart kan genieten. Het vlees wordt rechtstreeks aangekocht en geselecteerd door onze meesterslager in het slachthuis. We werken in hoofdzaak met Belgisch Wit Blauw, van onze Belgische Billemannen. Streekgebonden, vol van smaak, vast vlees met weinig vet. (Uiteraard afhankelijk van welk deel u kiest) Het vlees wordt van a tot z met vakkennis verwerkt in de diverse gerechten. Op die manier werken we met respect voor het dier.

 

Om die reden kunnen we ons vlees ook aanbieden in onze eigen vleeshouwerij d’Entrecôte (Markt 14 te Borgloon) Sinds kort hebben we onze eigen Toro Loco Gin op de markt. Met zijn kruidige, verfijnde toetsen is hij ideaal om de appetijt te sterken. We schenken deze lekkere gin als huisaperitief. Daarnaast bottelen we sinds dit jaar ook onze eigen wijn: Toro Loco. Zowel de Franse Toro Loco wit (Chardonnay) met zijn aparte frisse toetsen als de Spaanse rode Toro Loco (Blend) met zijn uitgesproken ietwat krachtigere smaak zijn ideaal bij het perfect gegrild stuk vlees. Ons vlees wordt gegrild op de grootste houtskoolgrill van Limburg. Op die manier kan onze chef het vlees op zeer korte tijd dicht schroeien zodat de smaken en de sappigheid tijdens het grillen perfect blijven. Ook die houtskool wordt voor ons gearomatiseerd in Spanje voor zijn karakteristieke smaak. Vele groeten van ons allemaal, we verwelkomen u met veel plezier in Borgloon of Hasselt Indien u een CADEAUBON wil kopen kan dit online of tijdens de openingsuren in 1 van onze zaken!

 

Ardan & Tylwyth en ons voltallig team